Yıllardır sanat dünyasına dair hazırladığı özel içeriklerle raflarda yerini alan Hürriyet Gösteri dergisi, odağına edebiyat ödüllerini alıyor. Gündemden düşmeyen bir edebiyat konusu olan ödüllerin yanı sıra, araştırmalar ve incelemeler yeni sayının konuları arasında bulunuyor.
Edebiyat deneyimini geniş bir perspektif ile inceleyen Hürriyet Gösteri, kültür dünyasına dair kapsamlı çalışmalarını sanatseverlerle buluşturuyor. 21 Şubat tarihinde yayınlanan sayı; günceli ihmal etmeyen ama kalıcılığa ağırlık veren yazılarıyla edebiyat tutkunlarına sesleniyor.
Dergi, yeni sayının kapak sayfasında okurlara edebiyat ödüllerine dair bir hatırlatmada bulunuyor. Türkiye’de verilen ödüllerin toplu bir dökümünün yanı sıra kazananlar ile söyleşiler de kapsayıcı bir çalışmayla okuyucuyla buluşuyor. Dosyada; “Sait Faik Hikâye Armağanı”, “Haldun Taner Öykü Ödülü”, “Mersin Kenti Edebiyat Ödülü”, “Erdal Öz Edebiyat Ödülü”,” Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri”, “Yunus Nadi Ödülleri”, “Doğan Hızlan Deneme ve Eleştiri Ödülü” ve daha pek çok ödül bulunuyor.
Şubat-Mart-Nisan sayısı; Selçuk Altun’un edebiyatla olan ilişkisini okurluğundan yazarlığına uzanan bir bağlamda ele alıyor. Söyleşide, Türkiye’nin sayılı bibliyofillerden olan Selçuk Altun bilinmeyenleri cevaplıyor. Haydar Ergülen ise “Balık Ağı” yazısıyla okuyucuyu, İnsanın yüzünden İnsan Yüreğinin Haritası’na doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Son sayıda; Feridun Andaç “Zaman Dönencesinde Denemeler Bir Yerli Olmak, Bir Yere Bağlanmak…”, Öner Ciravoğlu’nun Hıfız Topuz’un biyografik roman yazarlığı üzerine yazısı, Ahmet Emre Ateş’in, sosyolojinin önemli adı Hilmi Ziya Ülken ve sanat üzerine öğretici bir incelemesi ve Baki Asil’in “Metnin Üç Tonu” yazısı geniş bir açıyla Türk edebiyatını irdeliyor. Oğulcan Karakoç, “Bir Düşünce Denemesi” ile İsmet Özel şiirinde imge ve imajın kaynaklarını ararken, Gözen Esmer, Hayri İrdal ve Oblomov’u “Yeni Hayatta İki Kahraman” başlığı altında inceliyor.
Hürriyet Gösteri ilerleyen sayfalarında; Nuray Karakaya “Heidegger’in Penceresinden Edebiyat ve Benzeme”, Hakkı Özdemir “Sözden Yazıya Kulaktan Göze”, Prof. Dr. Mehmet Emin Uludağ “Toplumun Yeniden İnşasında Şairlerden Gelen Ortak Ses: Adalet”, Nilgün Katipoğlu “Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Eleştiri Anlayışı”, Merve Çopuroğlu “Yaşlılık, Dönüşen Beden ve Kimlik Halleri”, Cemal Atay “Genç Yücel Kayıran ile ‘Stasis’i Konuştuk” ve Erkan Aktuğ’un “Kutsal Mekânların İlahi Işığını Yakalayan ressam: Şevket Dağ” yazılarına yer veriyor.
40 yıldır sanatın her alanına; usta kalemlerin yazıları, gündem yaratan konuları ve eleştirileriyle yön veren Gösteri, Şubat-Mart-Nisan sayısı ile okuyucuyla buluşuyor.