By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul Et
  • Arşiv
  • İlgi Alanlarını Özelleştir
  • Kaydedilen Haberler
  • Künye
Okuma: Gastronominin Oscar’ı Karaman Mutfağı’na Gitti!
Paylaş
Marmara Hayat
Bildirimler
Son Haberler
Ege’nin Ekolojik Hafızası Kayıt Altında
Gündem Tüm Haberler Yurtiçi
SPORUN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜYLE GELECEĞE SAĞLIKLI ADIMLAR
Gündem Tüm Haberler Yurtiçi
Aslantaş, Haziran Ayı Dış Ticaret Verilerini Değerlendirdi
Gündem Tüm Haberler Yurtiçi
Alzheimer’a umut olacak keşif
Gündem Tüm Haberler Yurtiçi
NÜKLEER ENDÜSTRİDE TÜRKİYE BÖLGE İÇİN ROL MODEL OLUYOR
Gündem Tüm Haberler Yurtiçi
  • Aile-Sağlık
  • cinayet
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi Haberleri
  • Flash Haber
  • Gündem
  • Kültür
  • Önemli Haber
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yurtiçi
Okuma: Gastronominin Oscar’ı Karaman Mutfağı’na Gitti!
Paylaş
Yazı Botunu: Aa
Marmara HayatMarmara Hayat
Haber Ara
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip et
© 2022 AKTOR Bilişim. Marmara Hayat. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Kopyalanamaz.
Marmara Hayat > Blog > Gündem > Gastronominin Oscar’ı Karaman Mutfağı’na Gitti!
GündemTüm HaberlerYurtiçi

Gastronominin Oscar’ı Karaman Mutfağı’na Gitti!

yonetim
Son güncelleme: 2025/06/27 at 11:54 AM
Yazar: yonetim 3 Min Okuma
Paylaş
Paylaş

Gastronominin Oscar’ı Karaman Mutfağı’na Gitti!

Duru Gıda, Anadolu’nun köklü mutfak mirasını yaşatan çalışmalarıyla bir kez daha uluslararası alanda adını duyurdu. Rıza Duru’nun 10 yıllık emeğiyle hazırlanan ve Duru Bulgur Yayınları’ndan çıkan Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı kitabı, dünyanın en prestijli gastronomi ödüllerinden Gourmand Awards’ta Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Duru Bulgur Yayınları tarafından yayımlanan Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı kitabı, gastronomi dünyasının en saygın ödüllerinden biri kabul edilen Gourmand Awards 2025’te Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Yazar Rıza Duru’nun on yıllık titiz çalışmasıyla hazırlanan eser, kültürel derinliği, özgün içerikleri, göçmen ve vejetaryen tarifleriyle jürinin tam puan verdiği nadir kitaplardan biri olarak öne çıktı. 18-22 Haziran tarihlerinde Portekiz’in Cascais kentinde 82 ülkeden yüzlerce katılımcıyla gerçekleşen törende ödüle uzanan bu başarı, Türk mutfağının uluslararası alandaki gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu ödül, yerel kültürlerin değer kazanması adına bir kilometre taşı

Dünyanın en prestijli ve ses getiren ödüllerinden olan Gourmand Awards, gastronomi dünyasının “Oscar”ı kabul ediliyor. Rıza Duru’nun yazdığı “Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı”, zengin içeriği ve kültürel derinliğiyle jürinin dikkatini çekti. Kitap, yalnızca Karaman yöresinin geleneksel tariflerini belgelemekle kalmayıp aynı zamanda aile mirası reçeteleri, göçle değişen mutfak pratikleri ve vejetaryen yemekler gibi farklı kategorilerde de değerli içerikler sunuyor. Gourmand Awards jürisi, eserin gastronomi dünyasına kattığı çok yönlü bakış açısını, kültürel mirasın korunmasına olan katkısını ve görsel-yazınsal bütünlüğünü övgüyle değerlendirdi. Bu ödül, Karaman mutfağının uluslararası tanıtımı açısından olduğu kadar yerel kültürlerin küresel çapta değer kazanması adına  da önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor. 

“Bu sadece bir ödül değil, Karaman Mutfağının dünyaya açıldığı gündür”

Ödül törenine Duru Gıda adına Gıda Mühendisi Ece Duru ile birlikte katılan gastronomi uzmanı Rıza Duru, mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: “Karaman’da “Etli ekmek ile calla’dan başka yenecek ne var ki?” düşüncesinden sonra, 130’a yakın Karaman yemeğiyle “işte öğrendiğimiz var” dediğimiz bir kitap ortaya çıkardık. Bu kitap, sadece tariflerin değil; geçmişin, anıların, göçlerin ve paylaşılan sofraların hikâyesi. Karaman’dan dünyaya uzanan bu yolculukta kültürümüze sahip çıkmanın gururunu yaşıyorum. Bu gururla birlikte gelen bu önemli ödül de gururumuzu kat be kat artırdı. Gastronomi alanında olimpiyat mantığı ile yapılan Cook Book Awards organizasyonunda Avrupa Jüri Özel Ödülü ile ödüllendirildiğimiz bugün, benim ve Karaman Mutfağının önemli günlerinden biri oldu. 10 yıllık emeğin sonucu olan bu kitabımız, böylesine önemli bir organizasyonda bu değerli ödülle taçlandı. Bizler için bu sadece bir ödül değil, Karaman mutfağının dünyaya açıldığı gündür.”

Bunu da beğenebilirsin

Ege’nin Ekolojik Hafızası Kayıt Altında

SPORUN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜYLE GELECEĞE SAĞLIKLI ADIMLAR

Aslantaş, Haziran Ayı Dış Ticaret Verilerini Değerlendirdi

Alzheimer’a umut olacak keşif

yonetim Haziran 27, 2025
Bu haberi paylaş
Facebook Twitter Email Yazdır
Önceki Haber Büyükşehir’in Trafik Eğitim Parkı’na yoğun ilgi
Sonraki Haber AFYONKARAHİSAR BLOK FUARI MAYA TUTTU
yorum Yap

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Gelişmeler

Ege’nin Ekolojik Hafızası Kayıt Altında
Gündem Tüm Haberler Yurtiçi
SPORUN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜYLE GELECEĞE SAĞLIKLI ADIMLAR
Gündem Tüm Haberler Yurtiçi
Aslantaş, Haziran Ayı Dış Ticaret Verilerini Değerlendirdi
Gündem Tüm Haberler Yurtiçi
Alzheimer’a umut olacak keşif
Gündem Tüm Haberler Yurtiçi
//

Marmara Hayat – Hayata Dair

Kurumsal

  • Arşiv
  • İlgi Alanlarını Özelleştir
  • Kaydedilen Haberler
  • Künye

© 2022 Tasarım: AKTOR Bilişim. Tüm Hakları Gizlidir. Kaynak Gösterilmeden Kopyalanamaz.

Join Us!

Subscribe to our newsletter and never miss our latest news, podcasts etc..

[mc4wp_form]
Zero spam, Unsubscribe at any time.

Okuma listesinden kaldırıldı

Geri Al
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifreni mi unuttun?